CEGAH VIRUS ZIKA, KECAM BAYI DALAM KANDUNGAN

Sekarang banyak orang panik sebab virus Zika & sekarang ni dah ada kes kat Malaysia dan katanya virus tempatan sebab orang tu tak pernah keluar negara pun. Jom kita baca serba ringkas tentang Virus Zika dan cara mempertahankan diri dari dijangkitinya.

Apa itu Virus Zika?

Virus Zika dikaitkan dengan punca bayi berkepala kecil / Mikrosefali.

Virus Zika dipercayai penyebab bayi yang dilahirkan mengalami keadaan ini dikenali sebagai “Microcephaly”.

” Microcephaly” adalah merupakan kecacatan kekal otak atau kepala bayi yang boleh mempengaruhi kualiti hidup bayi sehinggalah dewasa. Walaupun tiada kajian khusus yang mengatakan bukti kukuh bahawa virus zika penyebab risiko Microcephaly namun keberangkaliannya adalah tinggi.


Adakah ubat atau vaksin untuk menghalang Zika?

Zika ni sama la macam denggi, tak ada ubat atau vaksin, jadi bergantung pada sistem imun kita untuk lawan jika dijangkiti. Pada masa sekarang ini tidak ada vaksin malahan ubat ubatan yang sesuai mampu membunuh virus Zika ni. Jadi kita sebagai seorang manusia,bagaimana nak jauhkan lagi dari mendapat wabak ni. Secara fizikal dah buat. Kalau ada perlindungan dalaman itu lagi bagus.

Antara langkah berjaga jaga yang anda boleh buat adalah kena tingkatkan sistem pertahanan badan anda.

Bagaimana melindungi diri daripada Virus Zika?

Melalui pemakanan yang lengkap dan seimbang, kita boleh membantu meningkatkan sistem imun kita. Kalau kita mampu makan 7 setengah biji oren, kita tak perlukan Vitamin C.
Tahukah anda, 1 biji Sustained Release Vita-C Shaklee bersamaan dengan 7 setengah biji oren?

Kalau kita mampu makan segumpal bawang putih mentah pun bagus untuk tingkatkan antibodi kita secara semulajadi..mampu ke makan bawang putih mentah macam tu je setiap hari?

Tahukah anda, Garlic Complex Shaklee

Jadi saya ingin kongsikan secara ringkas yang mana suplemen Shaklee boleh membantu badan anda untuk menghasilkan perisai dari terkena lebih teruk lagi iaitu Nutriferon.


Kenapa Nutriferon bagus untuk kuatkan sistem imun badan?

Nutriferon Shaklee yang terdiri daripada 4 jenis tumbuhan yang sangat membantu menguatkan imun badan iaitu campuran biji labu,bunga Safflower,benih Plantago dan Japanese Honey suckle.

Nutriferon menguatkan sistem imun dengan menggalakkan penghasilan interferon semulajadi di dalam badan.
Belum ada kajian mengatakan dia boleh melindungi daripada virus denggi atau zika, tapi ada 6 sebab kenapa mesti pilih Nutriferon untuk perisai tubuh:

  1. Terbukti daripada kajian ke atas manusia - campuran fitonutrien yang berkesan & selamat memberi sokongan imun yang tepat pada peringkat sel.
  2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi. Interferon adalah kumpulan protein yang sangat penting dalam sistem imun tubuh & paling mahal. Interferon dihasilkan secara semulajadi dalam badan. Sekarang ada ubat interferon digunakan untuk merawat Hepatis B, AIDS dan kanser.
  3. Dicipta oleh penemu interferon - Dr Yasuhiko Kojima yang menemui interferon pada tahun 1954.
  4. Rumusan berpaten yang ekslusif. Sebelum dipasarkan Nutriferon telah melalui set2 ujian yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan & prestasi.
  5. Dikaji selama 40 tahun. Menggunakan berjuta2 sebatian sebelum Dr Kojima menemui ekstrak 4 tumbuhan yang boleh meningkatkan interferon secara semulajadi.
  6. Sejak Nutriferon dibangunkan, beberapa kajian klinikal ke atas manusia telah mendokumenkan keberkesanan suplemen ini. Dimuatkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Complementary Medicine - mengetengahkan pelbagai faedah Nutriferon.

Set Lengkap Untuk Menguatkan Sistem Pertahanan Badan

Set berikut mengandungi:


1x Garlic Complex
1x NutriFeron
1x CarotoMax
1x Sustained Release Vita-C Plus
2x Live Amazing Paper Bag*
* Sementara stok masih ada

Dapatkan Shaklee Eco-Friendly Jute Bag (Green) pada RM 12.72** apabila membuat pembelian set imuniti di antara 1 October 2016 - 31 December 2016.

(**Worth RM 22.89).

Berminat nak tahu lebih lanjut tentang Set Imuniti dan promosi yang sedang berlangsung ni tak?

Klik DI SINI untuk membuat pembelian.


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ff0cfed03128175f91fab08064d6b217
ATAU

HUBUNGI SAYA SEKARANG, LINDA ISMAIL
sms | whatsapp 0129401604

DAFTAR KEAHLIAN : KLIK DI SINI


http://sihatdengansaya.blogspot.my/p/belian-online.html

CONVERSATION

0 comments: