RESIPI BISKUT RAYA - MELTING MOMENT

Sesuai dengan namanya. Melt in your mouth. Lembut. Penuh rasa lemak berkrim. Biarlah tak secantik mana, asalkan dibuat dengan penuh kasih sayang, hasil tangan anak dara umur 3 tahun dan anak teruna 7 tahun.


Dulu-dulu suka sangat buat kuih ni waktu raya. Tapi dari tahun 1997, niat hati nak buat sampai sudah tak dibuat-buat.


Resipi mudah je, bahan pun tak banyak. Boleh tengok kat bawah ya.

BAHAN-BAHANNYA

BAHAN A (pukul hingga berkrim)
250gm butter (saya guna jenama Lurpak)
1/3 cawan icing sugar
1 sudu kecil vanilla

BAHAN B (campur semua dengan Bahan A)
1 3/4 cawan tepung gandum 
1/3 cawan tepung jagung

Bakar pada suhu 160C selama 15 minit.

Selamat mencuba!

CONVERSATION

1 comments:

mamapp said...

Ni jenis biskut raya yg mama suka ni... Mesti sedap kan