PERLUKAH KANGKANG DEPAN DOKTOR KERANA SEMBELIT?

Sumpah! Kalau orang suruh mengandung lagi, memang saya tak sanggup bila mengenangkan kisah sembelit selepas bersalinkan Muhammad Amirul.



Mana taknya, seminggu saya menahan keinginan nak ke toilet bila dipikirkan jahitan yang berterabur selepas bersalin secara vacuum, bercinta rasanya nak ke jamban!


Rugi!
Kenapa rugi?
Yelah. Sebab saya terpaksa berulang ke hospital Pantai Ampang, ambil antibiotik, tak boleh menyuukan anak sebab ambil ubat, tapi paling penting...jahitan tak tertetas dan tak kena jahit semula. Sakit hoi!

Rugi sangat sebab tak kenal Shaklee time tu. Kalaulah saya makan Ostematrix sepanjang kehamilan dan berpantang, sah-sah tak payah dah nak mengadap doktor, nak mengangkang depan doktor tu pun rasanya tak sanggup dah. 

Mujur waktu bersalinkan Haqeem dan Azalea, saya dah berjinak dengan Shaklee. Nah! Complete set berpantang saya ambil tau!

Apa jadi kat saya lepas ambil set berpantang paling best tu?
• tak ada lagi kejang kaki
• susu badan semakin lancar
• tidur yang lebih berkualiti
• badan lebih bertenaga
• tak ada risiko tertetas jahitan bersalin
• tak ada resdung
• tiada kesan meroyan

Aishh..
Banyak kalau nak diceritakan. Best sesangat. Dah tak ada risau tentang sembelit langsung. Sapa tak happy!

A happy mommy, a happy me.
Encik suami sekelian, kalau sayang kat bini, cepat-cepat la belikan set berpantang Shaklee ni.
Set berpantang Shaklee : http://sihatdengansaya.blogspot.my/2014/05/suplemen-untuk-ibu-menyusukan-atau.html?m=1



Nak tau lebih, meh whatsapp atau email je saya tau!
sihatdengansaya@gmail.com

CONVERSATION

3 comments:

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

hoooo tidak !!!!

Ainul Mustafa said...

takde pengalaman sembelit dalam pantang. scary nya

Azlinda.I Ismail said...

haaa...beringat sebelum kena tau!