5 Langkah Penjagaan Kulit Yang Betul

Hari ni kita belajar sikit tentang cara penjagaan kulit yang betul terutamanya untuk orang Asia. Kenapa ada beza pulak orang Asia dengan orang Eropah atau lain-lain? haaa, cuaca di Asia berbeza kerana lebih panas dan lembap manakala di Eropah panas dan kering. Faktor ini sekaligus membuatkan perlunya kita pilih set pencuci muka yang seuai dengan kulit dan iklim kita.


Jom tengok 5 langkah yang saya nak kongsikan di sini ya:

SEBELUM KELUAR

Pakai sunblock sebelum keluar rumah, pakai topi pun comel!
 

PEMAKANAN

Kurangkan pengambilan kafein, minum air masak secukupnya. Bukan minum air cukup-cukup secawan je utk sehari! Jangan lupa ambil buah-buahan dan sayuran untuk kulit yang lebih bersinar.PENJAGAAN LUARAN

Cuci muka dengan rumusan khas kulit asia (kalau hangpa orang Kazakhstan menetap kat Malaysia, still ikut kulit Asia ye. Dan kalau hangpa orang Malaysia yang menetap kat kutub utara, sila ikut cuaca sana) Elakkan pencuci yang mengandungi merkuri. Pencuci Muka Nutriwhite dirumus khas untuk kulit asia, memang best, tiada pengelupasan seperti kulit udang kena bakar.


PENJAGAAN DALAMAN

Amalkan suplemen seperti kolagen, vitamin C dan vitamin E agar kulit lebih cantik tanpa mekap. Serta membuang kulit-kulit mati tanpa menjejaskan kesihatan.

ROHANI

Senyum selalu! Bila anda masam, lebih banyak otot digunakan dan mengakibatkan kedutan melampau untuk jangka panjang. Kot-kot rasa dah lama sangat buat muka masam, dan kedut tu pun dah degil kat muka, boleh la start makan VIVIX eh!

 

#tsunamiShaklee
#star8
#bisnesdarirumah
#wahm
#nutriwhite
#setpenjagaankulitasiaCONVERSATION

0 comments: