Tahukah anda ibu hamil dilarang menggunakan ubat jerawat?

Ramai ibu-ibu hamil yang mengalami masalah kulit berjerawat dan ketahuilah bahawa penggunaan ubat jerawat tidak digalakkan ketika sedang hamil.


Jerawat ketika hamil biasanya terjadi akibat perubahan hormon ketika hamil. Tidak mustahil ada ibu-ibu yang kulitnya cantik mulus dan gebu sepanjang kehamilan tidak kurang juga yang berjerawat batu seluruh badan.

Jangan biarkan diri anda terseksa hanya kerana anda tidak boleh menggunakan ubat jerawat biasa.

Apa yang perlu anda lakukan hanyalah dengan menjaga kebersihan kulit dengan pencuci yang selamat dan bebas bahan sintetik, serta menjaga pemakanan agar seimbang dan berkhasiat.

Antara yang saya amalkan ketika hamil dahulu adalah dengan mencuci muka setiap pagi dan sebelum tidur serta di siang hari. Gunakan pencuci muka yang
lembut kepada kulit seperti Set Pencuci Muka Nutriwhite daripada Shaklee.


Saya juga konsisten dalam pengambilan suplemen ibu hamil iaitu
• ESP
• Vita-Lea
• Vita-C Plus
• B-Complex
• OsteMatrix 
• OmegaGuard (bermula dari trimester kedua sehingga penghujung kehamilan)


Untungnya yang ambil set hamil Shaklee sepanjang Promosi September ini ialah, mereka mendapat diskaun 5% serta tambahan sebotol Vita-Lea secara PERCUMA! Dan sekiranya menambah pembelian dengan pakej kombo 2 canister ESP, anda dapat tambahan lagi sebotol Vita-Lea, serta keahlian seumur hidup secara PERCUMA!Kadangkala saya terfikir, kenapalah semua promo ni tak ada sepanjang saya hamil dulu! ;)

CONVERSATION

0 comments: