PERGINYA SEORANG SAHABAT

Pagi tadi, terdetik hati nak scroll facebook. Sebenarnya dah lama saya tak buka fb personal, melainkan buka info dalam group bisnes.


Sungguh. Saya terkejut.
Tak sangka saya kehilangan seorang rakan di subuh Jumaat ini. Mungkin ramai juga yang kenal beliau, Mardiah bt Mohamed Aris founder Dazzling Home. Kalau geng-geng MCDP (Malaysian Cloth Diapering Parents), nama beliau memang dah tak asing lagi.

Beliau disahkan menghidap Nasopharyngeal Cancer with Intracranial Extension pada Julai 2016. She is a fighter. She fight until the end. Walau di saat-saat terakhir hayatnya dia masih cekal, masih gigih berniaga kerana ingin gembirakan orang sekelilingnya.

Berikut makluman oleh adik arwah.
Sama-sama kita doakan rohnya agar tenang dan damai di sana. Semoga keluarga beliau, terutamanya anak-anak yang masih kecil itu tabah dan redha dengan pemergian Mar. 

Berehatlah Mar.
Allah sayang padamu.إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

"Allahummaghfirlaha warhamha wa 'afiha wa'fuanha". 

Moga Allah ampuni dia, rahmati dia, maafkan dia, muliakan kematian dia, lapangkan kubur dia, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggal dia dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga dia di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. 

Al Fatihah

بِسْمِ  ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين


CONVERSATION

0 comments: