5 Punca Suplemen Tidak Berkesan

Pernah dengar tak orang kata Shaklee ni 'vitamin penipu'? Puncanya, sebab ada yg kata vitamin Shaklee ni tak berkesan sepertimana yg digembar-gemburkan. 

Ada yg kata; 
"Dah ambil Set Menyusu, tapi susu tak memancut-mancut pun?"
"Dah ambil Set Kulit Cantik, tapi jerawat tak hilang semua pun?"
"Dah sebulan dah ambil GLA Complex ni, sama je haid tak datang-datang pun?" 

Dan macam-macam lagi 'komplen' yg boleh mempengaruhi reputasi Shaklee sehingga dipanggil 'vitamin penipu'.

👉 Bila seseorang yg baru pertama kali mengambil/menggunakan produk Shaklee, anda sewajibnya menerima konsultasi terperinci daripada pengedar yg menjualnya kepada anda. Itu hak anda sebagai pengguna/pelanggan. Semua pengedar Shaklee dibayar komisyen oleh syarikat Shaklee berdasarkan setiap jualan yg dibuat. Jadi, jika anda tidak mendapat apa-apa panduan daripada si pengedar/penjual, anda WAJIB meminta hak anda daripada mereka. Ini khususnya bagi mengelakkan tanggapan seperti 'Shaklee tak berkesan pun untuk saya' atau 'Shaklee ni memang penipu!'.


Kenapa kena minta konsultasi, sedangkan pada label di setiap botol vitamin Shaklee sudah dinyatakan cara pengambilannya?


Ini kerana panduan pengambilan di label tersebut hanyalah secara umum sahaja. Pengedar yg menjual kepada anda seharusnya mengetahui isu/keadaan kesihatan anda secara lebih terperinci lagi; lantas baru dia menyarankan produk/set yg bersesuaian untuk anda. Sebagai contoh; label di botol Alfalfa Complex menyarankan pengguna mengambil 10biji Alfalfa setiap hari. Namun, sesetengah kita tidak memerlukan sehingga 10biji pun. Jika iya sekalipun, 10biji berkenaan sebaiknya diambil secara berasingan untuk mengelakkan healing crisis yg mengejut kepada pengguna yg baru mula mencuba/mengambilnya. Di sinilah tugas & tanggungjawab pengedar yg menjual kepada anda untuk menjelaskan kaedah, kesan & akibat yg mungkin akan dialami oleh pelanggan.

5 Sebab Kenapa Kita Tidak Serupa Dia (Bukan Tidak Sesuai)


▪ Kuantiti air kosong yang di ambil
▪ Konsisten & Disiplin waktu pengambilan
▪ Masa & Waktu Pengambilan
▪ Cara Pemakanan
▪ Kadar toksin dalam badan

👉 Jangan sangka anda kurus tak berlemak, maka badan anda tidak mengandungi toksin.
👉 Penerimaan badan terhadap bahan semulajadi berbeza. Sebab tahap pengambilan anda yang dah mengambil pelbagai supplement jenama lain..jugak sebelum ni dah macam² jenis dadah masuk dalam badan anda...

Carilah Pengedar Shaklee yang Sah...

Yang bukan hanya menjual tetapi memberi jadual anda cara pemakanan dll...

Linda
0129401604

CONVERSATION

0 comments: